Zendium image

Det er klinisk bevist, at zendium fremmer et balanceret mikrobiom*

 

Hvad er mikrobiomet, og hvorfor har det betydning?

Munden er hjem for en mangfoldighed af mikroorganismer, kendt som det orale mikrobiom. Organismer relaterede til sundhed eksisterer side om side med dem, som er relaterede til sygdomme. Det er afgørende at vedligeholde en tilstand af harmoni for at undgå en overvækst af de sygdomsrelaterede bakterier og for at holde mundproblemer i skak.

Det er klinisk bevist, at Zendium balancerer mikrobiomet*

Zendium er en revolutionær tilgang til mundhygiejne, som forbedrer mundens sundhed ved at balancere det orale mikrobiom.* I banebrydende klinisk forskning publiceret i Nature Journal Scientific Reports, testede Adams et al. Zendium op imod en standard fluortandpasta uden enzymer og proteiner for at evaluere dens effekt på mundens bakterier. 

Resultatet var slående: Efter 14 ugers brug forvandlede Zendium det orale mikrobioms balance i retning af sundhed og viste:

  •  en signifikant stigning af bakterierne relateret til sundt tandkød 
  •  en signifikant nedgang af bakterierne relateret til tandkødssygdomme. 

Disse effekter sås ikke hos standard fluortandpasta.

 

Zendium petridish results

Billeder kun til illustrative formål**

Zendium booster gode bakterier

Lige som det naturlige forsvar i spyt, er enzymerne i Zendium i stand til at hjælpe med at booste de sundhedsrelaterede aerobe bakterier. For eksempel steg mængden af Neisseria (aerobe bakterier relaterede til sundt tandkød) i studiet, mens andelen af anaerobe bakterier som Treponema faldt.

Opdagelser drevet af banebrydende teknologi

Tidlige forsøgsteknikker begrænsede forskere til kun at opdage mikrober, som kunne dyrkes i et laboratorium. I modsætning hertil blev den kliniske undersøgelse gennemført i samarbejde med førende centre og eksperter i genforskning, og der anvendtes DNA-sekvenseringsteknologi for at få et billede af alle bakterier i munden og ikke kun dem, som kunne dyrkes som bakteriekulturer i laboratoriet. 

En litteraturgennemgang rubricerede herefter arterne som sundheds- eller sygdomsrelaterede. Hvor der ikke fandtes information, blev arterne anset for 'ikke at have en kendt tilknytning'.

Studiet var det første af sin art (slags), som viste på artsniveau, at en tandpasta kan hjælpe med at balancere det orale mikrobiom og beskytte munden naturligt. Du kan læse hele udgivelsen på publikationens hjemmeside her.

 

*Refererer til det orale plakmikrobiom og det relative forhold mellem bakteriearter i retning af de, der har sammenhæng med sundhed i stedet for sygdom efter 14 ugers tandbørstning to gange dagligt med Zendium sammenlignet med baseline eller ved brug af standardtandpasta.

** Data visualisering af bakteriearter med kendt relation til tandkødssundhed eller tandkødssygdom hvis relative overflod ændrede sig signifikant over 14 ugers tandbørstning to gange dagligt sammenlignet med baseline