HVORFOR FÅR DU SÅR I MUNDVIGEN, OG HVADKAN DU GØRE VED DET?

Hvorfor får du sår i mundvigen, og hvadkan du gøre ved det?

 

Sår i mundvigene kan skyldes flere ting. Det er for de fleste en ubehagelig tilstand, hvor der opstår rødme omkring munden og revner i mundvigen. Her kan du læse mere om, hvorfor du får sår i mundvigen, og hvordan du kan afhjælpe det.

Hvorfor oplever du sår i mundvigen?

Der kan som nævnt være flere årsager til, at du oplever sår eller revner i mundvigen. I mange tilfælde kan der være tale om enten betændelse i mundvigen eller forkølelsessår omkring mundvigen.

Forkølelsessår:

Sår i mundvigen kan være et forkølelsessår. Såret kommer af en virusinfektion, der kan smitte ved kontakt. Forkølelsessåret kan dukke op igen, selvom det har været behandlet og er forsvundet. Sol, svækkelse af immunforsvaret eller stress kan udløse forkølelsessår, der kan optræde som sår i mundvigen.

Betændelse i mundvigen:

En anden årsag til revner eller sår i mundvigen kan være betændelse i eller omkring mundvigen. Denne betændelsestilstand kan skyldes flere ting – blandt andet tandproteser, der ikke passer, kontaktallergi, tør hud, eksem eller en dårlig vane med at slikke sig hyppigt om munden.

Hvordan kan sår i mundvigene behandles?

Behandling af sår i mundvigene er forskellig alt efter, hvad der har forårsaget såret. Herunder kan du se de typiske behandlinger af forkølelsessår og betændelse i mundvigen. Behandlingen af begge tilstande er simpel og prognoserne for heling af såret er gode.

Sår i mundvigen

Behandling af forkølelsessår

Et forkølelsessår heler som udgangspunkt af sig selv efter 7-10 dage. Behandlingen af selve forkølelsessåret sker ved at påsmøre en creme mod forkølelsessår på det berørte område. For at forebygge forkølelsessår bør du være forsigtig i solen og smøre læbepomade med solfaktor på læber og omkring mundvigene inden ophold i solen.

Behandling af betændelse i mundvigen

Betændelse i mundvigene skyldes i de fleste tilfælde en infektion, der kan behandles med et ’anti-svampemiddel’. Midlet påsmøres det berørte område omkring mundvigen og bør forsættes efter, at sår eller revner i mundvigen er borte for at undgå, at infektionen vender tilbage. I visse tilfælde kan behandlingen også bestå af en antibiotikasalve til at lindre sårene i mundvigen.

Anbefalingerne i denne artikel gør det ikke ud for en lægelig vurdering, de er udelukkende tilgængelige til oplysningsformål. Vi anbefaler, at du opsøger din tandlæge, hvis du oplever nogen af de nævnte symptomer.