grunde til blødende tandkød

BLØDENDE tandkød - grunde og behandling

Bløder dit tandkød? Så er der nok noget, det gerne vil fortælle dig. Selv om det kan hænde fra tid til anden, bør tandkød, der bløder regelmæssigt, tilses af en tandlæge hurtigst muligt, da det er et tegn på et problem, som ikke kan benægtes.

Årsager til blødende tandkød

Til trods for, at vores tandkød er robust nok til at holde tænderne på plads, er vores tandkød meget sart. Det, som du regner for at være grundig rengøring, kan være til unødig irritation for dit tandkød. Nogle af de mest almindelige årsager til tandkød, der bløder indimellem, er:

  • Tandkødsbetændelse
  • Visse typer blodfortyndende medicin
  • Aggressiv brug af tandtråd og tandbørste
  • En ny tandbørste med hårde børstehår

Hvis du vil undgå blødende tandkød som resultat af din rengøringsrutine, skal du behandle din mund blidt. Bed din tandlæge om gode råd til bedre måder at bruge tandbørste og tandtråd på – små forandringer kan gøre hele forskellen.

Anbefalingerne i denne artikel gør det ikke ud for en lægelig vurdering, de er udelukkende tilgængelige til oplysningsformål. Vi anbefaler, at du opsøger din tandlæge, hvis du oplever nogen af de nævnte symptomer.

årsager til blødende tandkød

Blødende tandkød: hvilke overvejelser skal du gøre dig?

Hævet og blødende tandkød kan være et af de første tegn på tandkødsbetændelse, en tilstand, som bør behandles hurtigst muligt for at undgå, at det udvikler sig til noget, der kan gøre permanent skade, nemlig paradentose. For at lære mere om tandkødsbetændelse og finde ud af, om blødende tandkød er en del af noget, der har brug for yderligere opmærksomhed, kan du klikke her. cliquez ici.

Hvis du ikke er sikker på, hvad dit blødende tandkød skyldes og spekulerer på, hvordan du skal behandle det, bør du opsøge din tandlæge. Din tandlæge vil være i stand til at afgøre, hvad dit problem skyldes og fortælle dig, hvordan du bedst behandler blødende tandkød.

I mellemtiden kan du overveje følgende forslag til, hvordan du arbejder dig hen imod at forebygge blødende tandkød i fremtiden:

  • Brug en tandbørste med bløde børstehår og en mild, skånsom tandpasta som for eksempel Zendium, og hold øje med, hvor hårdt du trykker, og i hvilke mønstre du børster tænder
  • Brug tandtråd blidt og forsigtigt, og sørg for, at du når ind i begge sider af det pågældende mellemrum og op i tandkødsranden, hvor plak kan gemme sig
  • Undgå rygning
  • Tænk på den medicin, du får, og spørg din læge, om den muligvis har indflydelse på, hvor meget dit tandkød bløder
  • Spis sundere ved at undgå ekstra sukker, som fremmer dannelsen af plak

Selv om synet af blod, når du børster tænder, kan være en lille smule bekymrende, er det højst sandsynligt nemt at afhjælpe. Opsøg din tandlæge, hvis du bemærker, at dit tandkød bløder med jævne mellemrum – så kan du få hjælp til at finde den bedste behandling og igen få smertefrit, sundt tandkød. Husk, at du muligvis kan forebygge blødning fra tandkødet blot ved hjælp af god mundhygiejne. Prøv Zendium BioGum-tandpasta udviklet specielt til mennesker med tandkødsproblemer. Den indeholder de samme enzymer og proteiner som munden, inklusive laktoferrin, et protein, der er kendt for sine lindrende egenskaber. Ved hver børstning giver det ekstra styrke til at bekæmpe årsager til blødning og inflammation i tandkødet. Og det er klinisk bevist.

Det, som du regner for at være grundig rengøring, kan være til unødig irritation for dit tandkød.

Anbefalingerne i denne artikel gør det ikke ud for en lægelig vurdering, de er udelukkende tilgængelige til oplysningsformål. Vi anbefaler, at du opsøger din tandlæge, hvis du oplever nogen af de nævnte symptomer.