betændelse i tandkød

BETÆNDELSE I TANDKØD: SYMPTOMER OG BEHANDLING

"Vidste du? Bekymring for tandkødet er rangeret blandt de 10 største globale bekymringerne indenfor mundhygiejne. "

Hvad er en tandbyld?

Når din mund ikke får den fornødne opmærksomhed for at kunne holde sig sund, kan det føre til tandbylder. Vigtigheden af god mundpleje er aldrig mere tydelig, end når der opstår betændelse i tandkødet, som er ubehagelig og kræver professionel behandling. For bedre at forstå, hvordan du håndterer denne lidelse, kan du læse videre for at lære mere om årsager til og symptomer på en betændelse i tandkødet.

Det gør ondt. jeg vil gerne vide mere!

En tandbyld starter som en bakterieinfektion. Ofte er årsagen til en betændelse i tandkødet direkte forbundet med manglende mundhygiejne og regelmæssig tandpleje. Uanset årsagen til denne type betændelse i munden er det vigtigt at skride til handling så hurtigt, som muligt. En betændelse i tandkødet kan hurtigt sprede sig fra en tand til det omgivende tandkød og knoglerne i ansigtet og i halsen og resultere i en tandbyld.

Tandbylder kan forårsage en dunkende smerte og kan være mildt sagt ubehagelige. En tandbyld viser sig som regel som en lomme af materie, som lægger et massivt tryk på tænder og tandkød, så det er utrolig vigtigt at få styr på smerten.

Uanset årsagen til denne type betændelse i tandkødet er det vigtigt at skride til handling så hurtigt, som muligt.

Symptomer på betændelse i tandkødet

Hvis du mistænker, at du er ved at udvikle en betændelse i tandkødet, kan du forvente hævelse, smerte og rødme i og omkring det angrebne område. Gå straks til tandlægen for at få en passende behandling af betændelse i tandkødet. Hvis betændelsen får lov at udvikle sig, kan du også få kvalme, opkastninger, feber eller kulderystelser. Foruden de synlige symptomer kan du også få svært ved at åbne munden eller synke.

Husk: Behandling af tandbylder kræver professionel behandling. Du kan ikke selv behandle en tandbyld. Tandlægen kan give dig den professionelle hjælp, du skal bruge til at blive rask og genvinde kontrollen over din munds sundhed.

Behandling af betændelse i tandkød

Tandbyld: hvad kan du gøre?

Metoder til forebyggelse

I den ideelle verden kunne vi undgå betændelse i tandkødet i det hele taget. Det er ikke altid muligt, så her får du nogle tips til god mundhygiejne, så du kan forhindre tandbylder i at opstå i fremtiden.

Fasthold en god rutine for din mundhygiejne: børst tænder og brug tandtråd hver dag med en blid tandpasta specielt udviklet til mennesker med tandkødsproblemer, som Zendium BioGum.

Gå til tandlægen med jævne mellemrum. Regelmæssige undersøgelser kan være med til at opdage et potentielt problem, før det udvikler sig til noget mere alvorligt

Gå til tandlægen ved det første tegn på karies. Ømhed eller ubehag, når du spiser, bør ikke ignoreres. Ubehandlede huller kan udvikle sig til langt mere smertefulde tandbylder

Undgå alle former for tobak, og skær ned på indtaget af alkohol – begge disse vaner kan være potentielle årsager til betændelse i tandkødet. Desuden er det godt for dit helbred i almindelighed

Nøglen til en sund mund er ingen hemmelighed: regelmæssig vedligeholdelse og jævnlige besøg hos tandlægen. Nu, hvor du ved, at betændelse i tandkødet kan være det direkte resultat af dårlig mundhygiejne, er du i stand til at undgå det. Prøv Zendium BioGum-tandpasta udviklet specielt til mennesker med tandkødsproblemer. Den indeholder de samme enzymer og proteiner som munden, inklusive laktoferrin, et protein, der er kendt for sine lindrende egenskaber. Det er klinisk bevist, at ved hver børstning giver det ekstra styrke til at bekæmpe årsager til blødning og inflammation i tandkødet. Og vigtigst af alt, hvis du har brug for behandling af en betændelse i dit tandkød, skal du gå til tandlægen hurtigst muligt.

Hvis du vil vide mere om smerter i tandkødet, kan du klikke her.

* Baseret på undersøgelse af et repræsentativt udsnit af den franske befolkning på 2.249 mennesker, som blev spurgt om deres mundhygiejne. Undersøgelse udført af TNS i 2014.

Anbefalingerne i denne artikel gør det ikke ud for en lægelig vurdering, de er udelukkende tilgængelige til oplysningsformål. Vi anbefaler, at du opsøger din tandlæge, hvis du oplever nogen af de nævnte symptomer.