Rødt og hævet tandkød

Rødt og hævet tandkød sådan gør du

Er du bange for betændelse i tandkødet? Det viser sig, at du ikke er den eneste. Når de bliver spurgt om mundens sundhed*, drejer den primære bekymring hos franske forbrugere sig om følsomt og betændt tandkød.

Rødt tandkød? hævet tandkød? det her er årsagen

Tandkød består af fibrøst væv fuld af blodårer, og de er robuste nok til at holde på dine tænder gennem et helt liv, hvor du tygger, gnaver og flår dig igennem din mad. Når det er irriteret eller betændt, kan det hurtigt blive hævet eller rødt, fordi der simpelt hen ikke er andre steder, blodet kan bevæge sig hen. Denne hævelse forvandler dit sunde, lyserøde tandkød til tandkød, der er rødt og følsomt og gør ondt, når du børster tænder eller bruger tandtråd. Tandkødet spiller en kæmpe rolle i at holde munden sund, og jo mere du ved om årsagerne til rødt og hævet tandkød, jo bedre er du klædt på til at undgå disse faktorer og holde munden sund.

Rødt og hævet tandkød

Hvad er årsagen til hævet og følsomt tandkød?

Dit tandkød er ikke kun følsomt over for mundens sundhed, men også dit almene velvære. På grund af dets evne til at afsløre helbredsproblemer så tydeligt ved at skifte farve giver det mening, at rødt og hævet tandkød hænger sammen med både tændernes sundhed og dit helbred i almindelighed. Nedenfor ser du nogle af de potentielle årsager:

Tandkødsbetændelse er en almindelig lidelse, som får tandkødet til at hæve og blive rødt på grund af en bakterieinfektion, som regel over tandkødsranden, hvor tandbørste og tandtråd ikke kan nå

Fejlernæring er en alvorlig lidelse, som påvirker alle kroppens systemer. Tegn på fejlernæring kan ses ret hurtigt i form af rødt tandkød

Karies er en anden årsag til hævet tandkød. Det, der i begyndelsen er en øm eller følsom tand, kan hurtigt blive til et mere indviklet problem, hvis det ikke behandles

Dit tandkød er ikke kun følsomt over for mundens sundhed, men også dit almene velvære

Hævet tandkød: sådan gør du

Her er nogle enkle tips, som du kan bruge til at gøre noget ved smerte eller ubehag, der stammer fra rødt og hævet tandkød:

  1. Sørg for en god tandhygiejne med blid tandbørstning og brug af tandtråd hver dag. Skift din tandpasta eller dit mundskyl ud, hvis de kan virke irriterende på dit tandkød, og vælg noget mildere, som Zendium
  2. Gurgl saltvand for at trække noget af hævelsen ud af dit tandkød
  3. Spis (sukkerfri) kolde fødevarer for at opnå øjeblikkelig lindring
  4. Tag anti-inflammatorisk medicin efter lægens anbefaling
  5. Gå til tandlægen, og få en professionel rensning. En rensning i dybden med jævne mellemrum kan være med til at eliminere risikoen for bakterieinfektioner eller karies forårsaget af hævet og ømt tandkød i fremtiden. Prøv derfor Zendium BioGum-tandpasta udviklet specielt til mennesker med tandkødsproblemer. Den indeholder de samme enzymer og proteiner som munden, inklusive laktoferrin, et protein, der er kendt for sine lindrende egenskaber. Det er klinisk bevist, at ved hver børstning giver det ekstra styrke til at bekæmpe årsager til blødning og inflammation i tandkødet.

Husk: Tal med din tandlæge eller læge, hvis du har rødt og hævet tandkød. Det er altid en god idé at rådføre sig med lægen eller tandlægen, før man forsøger sig med diverse midler derhjemme, men hvis du overholder din daglige mundplejerutine og går til tandlægen med jævne mellemrum, kan det kun gavne.

Rødt og hævet tandkød er ganske vist ubehageligt, men hvis du rådfører dig med din tandlæge for at finde frem til årsagen og den bedste behandling, er du godt på vej til at afhjælpe ømt tandkød og genskabe en sund og glad mund.

Hvis du vil vide mere om smerter i tandkødet, kan du klikke her. 

Anbefalingerne i denne artikel gør det ikke ud for en lægelig vurdering, de er udelukkende tilgængelige til oplysningsformål. Vi anbefaler, at du opsøger din tandlæge, hvis du oplever nogen af de nævnte symptomer.