Tandpasta Allergi

Tandpasta - med protein fra mælk og æg

 

Zendiums tandpastaer indeholder enzymer og proteiner, der er med til at styrke de naturlige forsvarmekanismer, der eksisterer i vores mund.

En andel af proteinerne i Zendiums tandpastaer stammer fra mælk og æg. For dig med allergi overfor mælk, æg eller protein kan det betyde, at du enten skal bruge Zendium med forsigtighed eller helt skal undgå at bruge Zendium.

Anbefaling til dig med fødevarerallergier

De to proteiner der indgår i Zendiums tandpasta kaldes for lyzozym og laktoferrin og er udvundet fra æg og mælk. Da begge proteiner er tilsat i meget lave koncentrationer er risikoen for en allergisk reaktion yderst lav, selvom du har allergi.

Og det er ikke alle med allergi, der skal undgå Zendium tandpastaer. Nedenfor kan du læse vores anbefalinger til at bruge Zendium, når du har allergi.

Laktoseintollerant
Har du laktoseintollerance kan du anvende Zendiums tandpasta. Det skyldes, at koncentrationen af laktose er minimal, og at du ikke indtager tandpastaen. Der er ingen risici ved at benytte Zendiums tandpasta som laktoseintollerant.

Andre former for mælkeallergi
Har du en anden form for mælkeallergi, eller er din allergi særligt udtalt anbefaler vi, at du ikke bruger Zendium.

Ny Zendium-bruger med allergi
Hvis du er allergisk overfor mælk, æg eller protein og aldrig har brugt Zendium før, anbefaler vi, at du prøver Zendium med forsigtighed.

Børn med allergi
Har du børn med mælkeallergi, anbefaler vi, at de ikke bruger Zendium.

 

Mælketænder

Proteinernes egenskaber

I de fleste Zendium tandpastaer er der tilsat en lille mængde af tre proteiner, der hver især bidrager til at styrke og bevare de naturlige processer, der beskytter vores tænder. Zendium KIDS til de mindste indeholder kun enzymerne lactoperoxidase, amyloglukosidase og glukoseoksidase. De øvrige Zendium varianter indeholder derudover proteinerne lysozym, lactoferrin og colostrum.

Alle tre proteiner har antimikrobielle, antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber, der er vigtige for munden og tændernes sundhed.

Sammen med fluor og naturlige enzymer er proteinerne med til at give dine tænder den bedste beskyttelse mod dårlige bakterier og caries-angreb.

Vil du vide mere om indholdet i Zendiums tandpastaer? Se vores oversigt over alle Zendium-produkter, og find mere information om hvert enkelt produkt under deres produktdatablad.B40:B42

Anbefalingerne i denne artikel gør det ikke ud for en lægelig vurdering, de er udelukkende tilgængelige til oplysningsformål. Vi anbefaler, at du opsøger din tandlæge, hvis du oplever nogen af de nævnte symptomer.